Pohjois-Savon Liikunnan etäsporttileiri (5 viikonloppua)

Pohjois-Savon Liikunta järjestää koko perheen ja nuorten virtuaaliset, osallistujille maksuttomat Etäsporttileirit touko-kesäkuussa 2020 viitenä viikonloppuna eri teemoilla.

Etäsporttileiri viikonloppujen teemat ja sisällön kuvaus

1) Lähdetään luontoon 16.-17.5. / Kuopion Suunnistajat 
Tutustut karttamerkkeihin, kartan lukemisen perusteisiin ja pääset harjoittelemaan niitä hauskojen liikunnallisten tehtävien avulla. Opit lukemaan maastoa kartan avulla ja löytämään rasteja metsässä sekä kaupunkimaastossa. Pääset kokemaan löytämisen riemua. Opetus ja tehtävät sopivat kaikille aloitteleville suunnistajille ikään katsomatta. 

2) Perhepihapelit ja peliharjoitteet 23.-24.5. / Salibandyseura Welhot 
Salibandyn etäsporttileirillä käydään läpi pallonhallintataitoja, syöttämistä sekä laukomista. Luvassa on tekniikoiden perusteet sekä niiden harjoittelua koko perheen kanssa pelien ja leikkien muodossa. Harjoitteissa voidaan käyttää sähly- tai jääkiekkomailaa ja pallona sähly- tai tennispalloa. Pelejä ja leikkejä voi harjoitella muillakin kotoa löytyvillä välineillä, kuten jalkapallolla tai pehmopallolla. Harjoittelusta löytyy vaihtoehdot sekä lajia kokeileville että jo perusteet osaaville. Keskiössä on mielekkään liikunnan tekeminen perheen kanssa!

3) Pyörät Pyörimään 30.-31.5. Kuopion Pyöräilyseura 
Etäsporttileirin pyöräilyviikonloppuna on tiedossa on ajelua lähialueen poluilla ja teillä, ajotekniikan ja temppujen opettelua: keuliminen, tasapainottelu, hypyt, pujottelu, painonsiirto, ylämäkiajo, alamäkiajo. Lisäksi opetellaan pyörän ja varusteiden huoltoa. Leiriläisillä tulee olla oma pyörä, mielellään maastopyörä, sekä pyöräilykypärä.

4) Perhepihapelit ja peliharjoitteet 6.-7.6. Kuopio Rugby Club
Rugbypäivänä keskitytään pallonkäsittelytaitoihin. Päivän aikana harjoitellaan pallon kuljettamista, syöttämistä ja kiinniottoa. Luvassa monipuolisia palloiluharjoitteita koko perheelle. Harjoitukset pohjautuu rugby harjoitteisiin joissa rugbypallon voi korvata vaikka tennis tai jalkapallolla. Harjoittelu lähtee liikkeelle helpoista harjoitteista, joissa liikunnan ilo ja yhdessä tekeminen on tärkeintä.

5) Posket punaisiksi, ulkona yleisurheillen 13.-14.6. Kuopio Reipas 
Reippaan kanssa harjoitellaan luonnossa ja lähiliikuntapaikoilla yleisurheilun yleis- ja lajitaitoja. Reippaan treeneissä liikutte perheen kanssa monipuolisesti ja leikkimielellä; juosten, hypäten ja heittäen. Treenit sopivat kaikenikäisille, perheen pienimmistä isovanhempiin.

Lue lisää: https://sporttileirit.sporttisaitti.com/sisalto/